• Door naar de hoofd inhoud
  • Home
  • Onze diensten
  • Projecten
  • Blog
  • Partners
  • Contact
ZET JOUW BEDRIJF OP DE KAART

HorecaXplosion

Marketing voor horeca

  • Home
  • Onze diensten
  • Projecten
  • Blog
  • Partners
  • Contact

20 januari 2020

Is jouw terras klaar voor de lente? Met deze checklist weet je het zeker!

Nog een aantal maanden en dan is het weer zover: het is lente. Natuurlijk moeten de koudste dagen nog komen, maar wij zijn ons al aan het voorbereiden voor de lente. Als ondernemer is het belangrijk dat je vooruit denkt en daarom hebben we speciaal voor jou een checklist gemaakt, zodat jij als ondernemer zeker weet dat je klaar bent voor het nieuwe terrasseizoen!

1. Vernieuw je terras

Natuurlijk is het belangrijk dat je terras er mooi en aantrekkelijk uitziet voor je gasten. Als je terras er gezellig uitziet, kiezen de gasten eerder voor jouw terras. Hier mag daarom wel wat aandacht aan besteed worden. Je kunt hierbij denken aan een volledig nieuw terras aanleggen, maar kleine veranderingen kunnen ook wonderen doen. Nieuwe parasols, gezellige versieringen rondom je terras, een leuk bloemetje op tafel en een goede tafelindeling horen allemaal bij de voorbereidingen. Wanneer je last hebt dat wiebelende tafels, doe er dan geen bierviltjes onder. Dit kost veel te veel moeite en meestal heb je er erg veel nodig, wil het werken. Voor dit probleem bestaat er de laminaatafstandhouder, een driehoekig blokje hout of plastic die je in elke bouwmarkt kunt kopen. Deze kun je gemakkelijk onder de poot van je wiebelende tafel schuiven, hij zit altijd goed en het is ook nog eens budgetproof!

2. Onderscheid je van anderen

Zorg ervoor dat jíj het gezelligste, mooiste, en lekkerste terras hebt. Kijk naar je concurrenten en zet even alles op een rijtje met behulp van deze vragen:

- Wat heeft de concurrent?

- Wat heeft de concurrent niet?

- Wat heeft mijn terras wel?

- Wat heeft mijn terras niet?

- Hoe kan ik mij gaan onderscheiden?

Je kunt je terras onderscheiden door middel van producten en diensten aan te bieden die (bijna) niemand van de concurrentie heeft. Je kunt de menukaart aanpassen, maar ook de omgeving zoals de muziek of de decoraties. Hierdoor zullen er bepaalde gasten zijn die speciaal voor deze zelf ontwikkelde en unieke eigenschap naar jouw terras komen.

3. De ideale menukaart

Het is belangrijk dat je per seizoen wisselt van menukaart. Al verander je maar een aantal dingen. Per seizoen zijn er namelijk verschillende hapjes en drankjes die bij een bepaald seizoen passen. Denk bijvoorbeeld aan bier. In de herfst, en op wat donkerdere dagen drinkt men meestal liever een wat donkerder en sterker bier. Terwijl er op zonnigere dagen liever een fris biertje wordt gedronken. Voor de lente en het terrasseizoen kun je de frisse en minder sterke biertjes dus weer tevoorschijn halen. Een ander voorbeeld is soep. In de koude maanden wordt er graag erwtensoep gegeten. Dus die staat dan ook zeker op het menu. In de lente kun je dan bijvoorbeeld een lekkere frisse soep serveren. Door lekkere streekgerechten toe te voegen aan je menukaart kun je je onderscheiden van anderen.

4. Train je personeel

Bereid je personeel alvast goed voor op de lente. Zo worden ze als het ware alvast ingewerkt voor het échte terrasseizoen. De lente is het perfecte moment om te wennen aan het terrasseizoen. Slechte bediening is één van de grootste ergernissen van je terrasbezoekers. Zorg er daarom voor dat de bediening snel, maar ook zeker goed werkt. De bediening kan dit doen door: de bestelling hardop te herhalen, de eerste bestelling snel uit te serveren, de klant aandacht te geven door bijvoorbeeld een glimlach of even oogcontact en door er voor te zorgen dat zij goed op de hoogte zijn van het menu en (wanneer van toepassing) de dagaanbieding of de andere acties.

5. Horecatrends

Ga in gesprek met mensen die verstand hebben van de trends die zich ontwikkelen binnen de horeca. Door iemand te spreken die hier oog voor heeft, weet je altijd wat er blijft, wat er weg gaat en wat er helemaal in wordt dit terrasseizoen. Door een inzicht te krijgen in horecatrends kun je hierop inspelen en daardoor je bereik vergroten. Als je hier vroeg mee begint, kun je de door jou gekozen trends gaan toepassen op je bedrijf en deze kun je gaan testen in de lente. Hierdoor kun je kijken of de eerste gasten het wat vinden of niet en dan kun je misschien nog veranderen vóórdat het echte terrasseizoen begint.

Denk nu vast na over het voorjaar en wees goed voorbereid voor het moment dat de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Zo ben je altijd op tijd met voorbereiden voor het échte terrasseizoen, vooral omdat er ook nog minder mooie dagen onderweg zijn.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij je eigen onderneming? Neem gerust contact op of neem een kijkje op onze dienstenpagina.

Geplaatst in: Nieuws


Zoeken:

Laatste nieuws:

Afhalen en bezorgen: maak jouw horecabedrijf uniek!

20 december 2021

Het bezorgen en afhalen van maaltijden is ongewild in(...)

Bereid je voor op het nieuwe normaal

29 januari 2021

We zijn bijna een jaar verder nadat de crisis(...)

Hoe onderscheid jij je als horecaondernemer tijdens deze Corona Kerst?

16 december 2020

Wat leven we toch in een bizar jaar. Wie(...)

Horeca tijdens de kerstperiode

30 oktober 2020

Hoewel het voor de meeste horecaondernemers wel zo voelt,(...)

De horeca gaat weer sluiten: Wat zijn de eventuele kansen en mogelijkheden

13 oktober 2020

Helaas gaat de horeca weer op slot en kunnen(...)

Hoe houden we de horeca leuk in corona-tijd?

7 oktober 2020

Aangezien de tweede golf nu echt in gang is(...)

Horeca nu ruim een maand open

17 juli 2020

Sinds de coronacrisis zijn intrede in onze samenleving heeft(...)

Hoera! We mogen weer open!

22 mei 2020

Eindelijk…Na maanden wachten, mogen hotels, restaurants en cafés op(...)

Horeca Coronacrisis

3 april 2020

Horeca dicht t/m miniaal 28 april ... en nu!?(...)

Q&A OVER SLUITING EET- EN DRINKGELEGENHEDEN

16 maart 2020

Mag ik als eigenaar wel in mijn bedrijf komen?(...)

Nieuws

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact met ons op

info@horecaxplosion.nl     036 -2002184

© Copyright 2003 - 2023 HorecaXplosion · Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeling door HorecaXplosion